Tenta

Äntligen är tentan avklarad! Den har legat i tankarna i flera veckor och nu ska den bort. Det är det tentafester är till för! Nya kursen börjar imorgon men så farligt kan det inte vara dagen efter? Imorgon blir det ännu en tentafest, på VG nation. Får se om jag kan och hinner den kvällen eftersom jag ska på middag i malmö, men det skulle vara himlans kul att gå. Tydligen är vi lediga på torsdag så man har tid att ta igen sig från både tenta och sena nätter.


Milstolpe

Nästa milstolpe är här. Jag har nämligen hittat ett korridorrum, med förstahandskontrakt så jag kan flytta eller inte flytta när jag själv vill det. Inflyttning är inte förrän 1 april men det är inte som om jag bor på gatan som det är nu, så lite till ska jag väl kunna vänta. För det där rummet i alla fall. Ni skulle se det! Typ tre meter upp till taket och riktiga plankor i golvet. Tjejerna som bor där verkar jättetrevliga och det är bara sju rum i korridoren så man kan verkligen lära känna varandra.

Jag är lite over the moon att de valde mig framför alla de andra tjejerna som sökte (ja, det är en korridor bara för tjejer. Jag och mina nya kursare har kommit fram till att det är en lesbisk nudistkorridor, helt och hållet grundat på fördomar. Jag håller er uppdaterade på sanningsgraden i påståendet).

Jag kan inte fatta att jag äntligen ska få klara mig själv, utan någon som håller koll på mig, ser till att jag fattar rätt beslut och tar hand om saker åt mig. Jag kom på mig själv med att planera en resa till Ö&B för att köpa tvättmedel, för det har jag aldrig nånsin gjort förut. Jag fantiserar om att inreda sådär galet mysigt och längtar efter att få använda mina gigantiska ljuslyktor. Att flytta till något eget, något mer permanent än ett rum hos sin faster, det är stort. För mig.

Idag är jag överlycklig. Imorgon ska jag ta tag i tentaplugget igen men idag tillåter jag mig själv att vara villkorslöst lycklig för en stund.

Edit: självklart är det första april som är inflyttningsdatum, inte första mars.

Studiedag

Helgen tillbringades (ÄNTLIGEN) återigen i Uppsala. Gud vad skönt det var att få se välkända ansikten, människor jag inte behöver lägga energi på att lära känna utan bara kan slappna av och umgås med. Tidsbrist var min fiende men jag tror ändå att jag vann kampen. när jag kom hem såg jag att mamma gett mig en kokbok så jag undrar om hon hört talas om min köttfärssås-diet. jag kan laga andra rätter också (som nudlar!) men det kan ju alltid vara bra att utöka sin repertoar lite.

Idag var annars en speciell dag. Idag var jag nämligen på mitt första studiebesök ute i den riktiga världen. Det var inte alls som när man var på studiebesök med gymnasiet för vi var bara en elev per läkare. Min handledare jobbade idag på en lungklinik och jag fick följa med honom runt under dagen. Jag fick till och med vara lite aktiv och lugna en kille som höll på att svimma. När man hör läkaren beskriva exakt hur studenten ska skära ett hål in till sin lunga kan jag tänka mig att det är lite svårt att hålla sig lugn. Hade det varit jag som legat där hade jag nog mått värre än han gjorde.

RSS 2.0